En sammanfattning...

...av det senaste halvåret:

Som mina trogna läsare
märkt, har jag inte uppdaterat på nästan ett halvår. Sist jag uppdaterade var det sommar och jag hade precis kommit hem från Öland. Och självklart har det hänt mycket sedan dess. Mot slutet av sommaren besökte jag Märsta Visfestival som jag då hade tänkt recensera här på bloggen, vilket dessvärre aldrig blev av. Jag kan däremot rekomendera er att besöka den nästa år, den är fruktansvärt mysig. Strax därefter började skolan.

Under hösten har jag läst ledarskapstermin 30hp på Södertörns högskola. Denna kurs har inkluderat ämnen som ledarskapsteorier, ledarskap i andra kulturer, personaladministration och kompetensutveckling. Kursen har varit krävande, då den  trots allt kräver att man läst en B-kurs i antingen företagsekonomi, statsvetenskap eller sociologi. Att den har varit krävande har förvisso bidragit till att man varit rejält stressad ibland. Samtidigt har jag lärt mig väldigt mycket som jag kommer att ha nytta av på framtida arbetsplatser.

Det är med sorgen i hjärtat jag även måste berätta att det har inträffat några mindre roliga händelser under hösten. Under denna höst har jag hunnit med att gå på två begravningar. Den första var Annas morfars, som var en av de mest positiva personer jag någonsin träffat och jag tycker det är jättesynd att jag inte hann lära känna honom bättre. Någon månad senare avled även min pappas fru, min "låtsasmamma" Diana, efter en längre tids sjukdom. Då hon var en mycket drivande person och den som förgyllde vardagen för min far kan jag inget annat än att känna stor sorg. Det är flera kurskamrater som förlorat närstående och min bästa vän förlorade även under hösten sin farfar.

Det är läskigt hur fort den här hösten har gått. Normal brukar jag tycka att september och början av oktober går trögt innan man kommit igång ordentligt efter sommaren. Men den här hösten har bara swischat förbi. Helt plötsligt var jag ett år äldre och upptäckte att "oj det är visst jul och 2010 snart". Under hösten har jag också sökt praktikplats för nästa termin utan någon större framgång. Jag måste nog erkänna att jag kunde ha legat i mer, men jag har haft mycket annat att tänka på också. I januari hoppas jag på att klara min sista tenta för att strax därefter hämta ut min examen. Sedan väntar arbetslivet och jag måste lämna tryggheten i skolan för att ta mig ut på den just nu kalla arbetsmarknaden, men det ska inte vara omöjligt att slå sig fram där!

Trots att det är en del skolarbete och annat att tänka på ska det ändå bli skönt att fira den där högtiden vi brukar kalla jul. Med snön kom även julstämningen. Trots att det känns lite tjatit eftersom jag gjorde samma sak förra året vill avsluta detta inlägg med lite Sinatra (tycker att det passar väl denna dag):



Hoppas att alla får en mysig jul!

/Markus mysik


RSS 2.0