Bängen trålar...

Jahapp... knappt en vecka efter att bilen blev besiktad och klar händer det här:

Jag och Anna är på väg till simhallen för att bada och motionssimma på eftermiddagen idag. När vi åker genom ena rondellen vid OKQ8 på Sollentunavägen, ser jag en polisbil svänga av från Häggviksleden. Jag säger till Anna: "Jag lovar att de kommer att stoppa mig eftersom jag inte har ett giltigt skattemärke". Jag fortsätter lugnt mot simhallen och ser inte riktigt vad jag har för bilar bakom mig eftersom bakrutan är lite immig. När jag sedan svänger in på simhallens parkering upptäcker jag att jag har polisen precis bakom mig. Jag parkerar, kliver ur bilen och ger poliserna ett brett leende.

De två poliskvinnorna
ser däremot inte så glada ut och påpekar att skattemärket är gammalt. Jag förklarar för dem att bilen besiktades förra veckan och att jag inte har fått skattemärket än - förrvisso en lite lögn eftersom jag fick det igår, men hade glömt att sätta på det. Jag ger dem beviset från bilbesiktningen som jag så duktigt hade med mig och ser hur förvånade de blir att jag har bevis för det. Poliserna säger ändå lite drygt att de minsan tänker kolla upp det på radion. Jag får också blåsa för att se om jag har någon alkohol i blodet, vilket jag självklart inte hade. Redan där hörde jag en lite besviken ton från den ena poliskvinnan: "Ja det såg ju... bra ut".

De lämnar sedan med besviket ansiktsuttryck tillbaka mitt körkort och besiktningsbeviset och säger lite drygt: "Ja, då får vi väl önska en trevlig helg då..." Med ett stort malligt leende på läpparna hälsar jag detsamma tillbaka och tänker: "Haha vilken långnäsa, de ville verkligen sätta dit mig. Nu förstörde jag deras fredag! Rätt åt dem".

Jag avslutar detta inlägg med lite gammla hederlig progg:


Bängen trålar - Nationalteatern

Hade velat ha orginalinspelningen, men det var bara den här livespelningen som jag hittade.

/Markus in hot pursuit

Kanske dags att börja skirva lite igen

Som ni kanske märkt har jag tagit en paus på ett par veckor med att skriva. Men nu ska jag försöka bli lite mer aktiv igen. Jag har haft en del att tänka på, är bl.a. i full gång med C-uppsatsen och ligger dessutom efter i planeringen p.g.a. sjukdom både från min sida och från Monica som jag skiver tillsammans med. Vi känner oss också lite vilsna, men har sagt att vi ska läsa igenom en del saker och ses på tisdag igen.

Något som jag inte har bloggat om tidigare vad jag kan minnas är "Idol". När jag tänker efter borde ju det vara ett självklart ämne på en blogg som denna. Men jag måste erkänna att jag inte har följt det så noga i år. Däremot såg jag senaste veckofinalen och jag blev riktigt imponerad. Alla var riktigt bra, men en av årets idoler var helt i sin egen klass:



Jag vet inte om jag någonsin har hört en bättre cover på den här låten, dessutom vid ett liveframträdande, OTROLIGT!
Det är nog det bästa jag har hört i Idol på länge! Vet inte hur jag ska beskriva det mer än: "Fruktansvärt bra!" helt enkelt.

/Kevinfanet

RSS 2.0