Packar

Imorgon bär det av söderut! Kl.09:00 siktar vi på att fara iväg. Vi kommer att åka E4:an söderut till Norrköping och sedan E22 till Kalmar, för att sedan ta oss över bron till solens och vindarnas ö. Vårt mål är Långlöt på Ölands östra sida.

Innan man kan komma så långt så att man kan fara iväg finns det en hel del saker som måste göras. Sådana saker kan vara att inhandla saker som mat, resegodis och annat vi avser att använda under vår resa. Maten köpte jag och Marcus igår och idag ska vi köpa lite annat vi behöver.

Okej... vad måste göras sedan? Jo, självklart packa. Nu gäller det att se till att man har rena kläder (sådant har man fått planera flera dagar innan så det hinner tvättas). Förr om åren gjorde jag alltid en packlista, jag kanske borde komma över min lathet och göra en sådan. Det är ju ändå en hel del saker som ska med, trots att vi bara ska vara borta fem dagar.

Ett stort problem jag har upptäckt med packningen är min gitarr. Jag saknar fodral. Det är någonting jag har tänkt skaffa under de två åren jag har haft min akustiska stålsträngade gitarr. Den är ju för stor för de fodralen jag har till min nylonsträngade och elgitarrens, självklart även det. Det får väl bli till att linda in den i min sovsäck igen, det har fungerat bra förut.

När man packar blir man också aningen längtansfull och näst intill rastlös, så jag får väl sätta på någon lugn och harmonisk musik för att tagga ner lite. Jag blir ju stressad av att bara sitta här vid datorn. Men det blev svårt att komma på någon bra låt... hmm... Nu vet jag! Öppna Landskap med Ulf Lundell! Fast det är taggar ju upp mig.. måste hitta någonting mer avtaggande. Känns som att en instrumental låt inte vore fel...
Nu vet jag:



Kanske inte helt avslappnande, men den får duga, det är ju ändå Joe Satriani, en av väldens bästa gitarrister!

/Resfeber-Markus

Midsommar

Idag är det midsommar afton! Härligt, härligt!

Jag kom nyss hem från Hersby där jag firade midsommar med familjen. Som vanligt var halva Sollentuna där (känns det som i alla fall). Varmt var det också! Någon här hemma (nämner inga namn) sa att det var svalt och blåsigt, ack så fel den personen hade. Tyvärr gick det ut över mig som klädde mig allt för varmt, så nu har jag duschat och ska hem till Marcus alldeles strax.

Ha en skön midsommar!

/En av de Sollentunaborna som besökte Hersby

Hämtat bilen

Nu har jag varit en sväng till enköping för att hämta pappas bil, som vi ska åka till Öland med. På vägen hem hämtade jag upp Marcus och Anna för att vi skulle handla mat för imorgon. Då är det ju midsommar!

Tidigare under dagen var jag till skroten och köpte en tomgångsstabilisator till min bil. Tomgången har ju varit helt knäpp, men nu ska det bli ändring på det! Sedan ska bara bromsbeläggen bytas innan det är dags att besikta den!

Morgondagen blir nog till en början som en vanlig midsommar på Hersby hembygdsgård med familjen. Sedan middag hemma hos Marcus.

/Midsommarfiraren

Om en vecka...

...är vi på öland!

Taget av mig vid havet på Öland 2004

Det ska bli jättekul! Var inte där förra året, så det är två år sedan nu. Jag som spenderade alla mina somrar som barn där.
Något som var tråkigt då var att jag inte hade några kompisar där, om jag inte fick besök av någon, vilket inte skedde så ofta.

I år blir det en annan sak, då är vi fyra stycken som åker tillsammans. Vi är förvisso inte där hela sommaren, men fem dagar känns ändå lagom. Redan här om dagen fixade jag och Marcus CD-skivor till bilresan. Musiken är viktig!
Eftersom jag värdesätter musiken högt har vi många låtar och väldigt blandade genrer. Vi brände fem CD-skivor; en med rock, en med blandat, en med sommarlåtar, en med techno/trans/hip hop, en med skojlåtar (Rosenström 250 KG-kärlek osv.) Detta lär vi klara oss på under bilresan i alla fall.

Gitarren skall med också! Det är en av mina viktigaste saker att packa. Måste bara få tag i ett bra fodral till den. Men eftersom jag antagligen ska in till Enköping och hämta pappas bil någon dag, kan jag kila in på Jam med mitt presentkort och fixa ett bra fodral.

Taget av mig 2004


//Den f.d. sommaröländningen

Bloggen uppdaterad

Nu är bloggen uppdaterad som ni kanske ser. Ett stort tack till Anna som hjälpte till med grunden och gav mig en del tips!
Jag har valt att behålla en blå ton, men en vit bakgrund för texten. På det sättet känns den ljusare och fräschare. Jag var dessvärre tvungen att ta bort titeln på bloggen för att den annars täckte bilden. Detta får ni leva med, men titeln står ändå infogad i bilden som jag så fint har photoshopat :P Den blev visst lite stor.. Men, men.. det är bara att använda scrollen!
Hoppas ni gillar den nya designen!


Tjingleing!

//Photoshoparen

En AKTIV dag!

Dagen börjar med att klockan ringer 06:50. Trött som jag är förstår jag ändå att jag måste upp eftersom jag fått jobb i ett par dagar på min mors arbetsplats, Gärdesskolan i Sollentuna. Att jag var trött var idag inte konstigt eftersom mitt rum brukar bli, milt sagt, fruktansvärt varmt på sommrarna. Detta bidrog till att det blev väldigt svårt att somna kvällen innan p.g.a. hettan.

Hur som helst...
Jag fick skjuts av mor min till skolan och blev där tilldelad mina arbetsuppgifter som i kort går ut på att flytta om en massa bord, bänkar och stolar, samt lite andra småuppgifter.
Arbetsdagen flöt dock på och redan vid ett-tiden fick jag sluta. Därefter ringde jag Marcus och undrade om han inte ville hänga med och bada. Visst ville han det! och även Anna.

Jag tog cykeln upp till Häggviks station för att möta Anna och Marcus, men när vi sedan träffats och cyklat ca 50 meter gick delen som håller det bakre kugghjulet sönder! Lagom snopen och med en skrattande Marcus, rullar jag hem cykeln för att byta till min låtsaspappas cykel. Den cykeln visade sig ha för lite luft i däcken och det det var svårt att pumpa i luft i däcken då ventilen läckte. Det gick inte heller att växla, utan högsta växeln låg i hela tiden. Cykeln var dessutom extremt ranglig och skev. Tillslut lyckades vi ändå ta oss till badberget i Edsviken.

Varma av solen tänkte jag och Marcus att
det skulle bli skönt att hoppa i vattnet, men det visade sig inte vara så lätt. Vattnet var iskallt!!! Som två frusna pensionärer stod vi och doppade tårna och svår över hur kallt det var.
Tillslut lyckades jag ta initiativet och doppa mig och då kunde inte Marcus visa sig sämre. Sedan blev det snabbt upp för att värma sig i solen.

Efter ett ytterligare dopp var det dags att ta sig hem. Vi beslutade oss för att först spela lite basket och det gick allt annat än bra för min del. Jag har spelat många gånger mot min brorsa den senaste tiden och inte haft några större problem. Idag ville bollen inte gå i korgen. (Okej, jag vann en gång och då rätt stort. Men i det stora hela, hade jag inte samma flyt som vanligt).

Senare på kvällen ringde jag upp min kära vän Sofia och undrade om vi inte skulle ta en paddeltur på Norrviken eftersom det var så fint väder. Det tyckte även hon, så vi gick ner till kanotklubben och paddlade en stund. Det kändes ovanligt stabilt för att vara första gången i år och varmt var det, trots att klockan var halv nio. Det fick bli att paddla i mitt spänniga linne.

När jag sedan kom hem ville min bror styrketräna. Jag gjorde ett försök, men insåg att jag inte orkade så mycket och inte han heller. Så nu sitter jag här och beskriver min aktiva dag istället. Imorn blir det till att bära prylar igen, så jag ska väl försöka sova lite mer i natt så att jag orkar ännu en aktiv dag.

Natti natti!

//Arbetaren

Studentfest och varma dagar

I fredgas tog märstafolket studenten och självklart var jag där och kollade utspringet. Planen var den att jag skulle vara där och sedan vänta på att de åkt klart flaket och sedan följa med Marcus och Anna hem till Annas pappa på deras mottagning. Jag hade dock turen att bli uppbjuden på deras flak, så jag slapp vänta och fick dessutom återuppleva en studentflakstur. Imorn är det ju faktiskt precis två år sedan jag själv tog studenten.

Efter flakturen fortsatte allt enligt planerna och jag var på studentmottagningen hemma hos Annas pappa. Det var mycket trevligt! Dock väldigt varmt, men mer behagligt på kvällskvisten.
Senare på kvällen blev det till att gå ner till Kung Carl och festa natten lång. Jag kom hem nån gång strax efter tre på morgonen.

Igår tog jag årets förta dopp i norrviken och det var förvånansvärt skönt i vattnet, svalt, men inte allt för svalt. Detta blev det en repris på för bara en liten stund sedan. Riktigt skönt med ett kvällsdopp, speciellt efter att ha spelat basket en lång stund med grabbarna.

Imorn blir det kussens klasskiva, det ska bli kul! Och innan dess middag hos Marcus! Intensivt, men kul!

Hepp... nu ska jag nog ta och lägga mig så jag orkar med den intensiva morgondagen. Natti natt!

/Basketspelaren

RSS 2.0