Jag börjar snart...

...gråta.

Idag blev jag tvungen att ta mig till skolan, trots att det är söndag och att jag hade feber på morgonen. Det börjar verkligen krisa ihop sig med uppsatsen nu. Vi har mycket kvar att göra och sista dagen att lämna in är som tidigare nämnt julafton. Hoppet om att slippa skriva på uppstatsen på självaste julafton börjar dö ut... så det blir kanske ingen jul för mig i år.

Imorgon ska jag vara i plugget vid klockan 8 för att utnyttja dagen så mycket som möjligt. Känner mig helt slut redan nu... så jag lär nog däcka i sängen snart. Det har varit en häktisk helg, fast ändå en hel del kul, som julbord med släkten och fest hemma hos Annas vän Natta som fyllde år. Dessvärre har det ju varit en hel del jobb också. Plus att man har åkt på en jävla förkylning! (Igen!)

Hepp... nu väntar sängen. Om jag nu kan sova. Jag känner mig rastlös, men ändå fruktansvärt trött. Saknar Anna gör jag också!

Natti natti!

/Studenten som är trött på att skriva uppsats

När kan jag bli mig själv igen?

Jag borde inte slösa tid åt att skriva det här. Jag borde egentligen skriva så att fingrarna blöder på uppsatsen. Det är inte många dagar kvar till deadline och vi har fruktansvärt mycket kvar att skriva. Jag har ägnat dagen åt att fixa dispositionen så att det sedan bara ska vara att klistra in de avsnitt som är kvar att skriva. Jag har även ägnat mig åt metoddiskussion, reliabilitets- och validitetsdiskussion, beskrivning av dispositon, avgränsningar och mycket mer idag.

Jag lär väl sitta här i någon timme till, precis som det har varit de senaste dagarna som jag har varit i skolan. Vi har fortfarande den teoretiska ramen, resultat och analys, diskussionsavsnitt, slutsats, källförteckning, samt bilagor kvar att skriva. Därefter väntar en ordentlig genomgång av det vi har skrivit. Det är viktigt att källorna är 100% korrekta, annars blir vi underkända på en gång. Vi börjar dessutom tfundera över om vårt material verkligen kan säga så mycket, vilket ger en smått panikartad känsla. Detta går inte att jämföra med en gymnasieuppsats. Det här är ett examensarbete och därför ställs det mycket höga krav. Jag vågar inte ens tänka på vad som händer om vi skulle underkännas.

Jag har heller inte hunnit inhandla alla julklappar än och är dessutom helt pank. Jag märker att jag har mycket kort stubin, är allmännt grinig och agerar inte alls som jag brukar. Jag mår dåligt av detta också, eftersom jag känner att jag dels kan dra ner andras humör och dessutom lätt såra någon eftersom jag har lätt för att explodera. Jag känner mig också väldigt sårbar just nu och tar lätt åt mig sådant som inte behöver vara någonting illa menat.

Nä nu har jag bloggat allt för länge... ingen tid får egentligen gå till spillo.

/Akademikern


Så var man 21...

Det känns lagom muntert att sitta och plugga till omtentan på sin födelsedag. Jag tycker mig kunna mycket, men frågan är om jag kan tillräckligt. Tentaångest är bland det värsta som finns. Speciellt då man vet att det kan vara sista chansen på länge att skriva den. Risken finns att jag får vänta till i sommar för att få skriva om den igen. Under den senaste veckan har jag emellanåt känt att jag har haft dålig aptit och ibland också varit illamående för det här.

Jag känner mig så
omotiverad just nu. Antagligen beror det på att jag är stressad för så mycket annat också. Jag försöker ändå att ta en dag i taget, vilket jag inte helt lyckas med. Det finns för mycket jag måste tänka på.

Happy birthday, Markus!
(Ironiskt)

Tänk om det åtminstone var snö ute istället för det här gråa och trista. Let it snow, let it snow, let it snow!


Frank Sinatra - Let it Snow

/Det glada födelsedagsbarnet

Stress

Börjar nästan känna en panikartad känsla över hur mycket som skall uträttas innan jul.

Jag sitter för närvarande i skolan och har tagit en kort paus ifrån uppsatsskirvandet som går ganska trögt. Speciellt med tanke på att den ska vara klar innan julafton. Nästa vecka är det min födelsedag på tisdagen och den ska firas nu på lördag. På fredag och söndag ska även Annas bror firas. Jag har dessutom en omtenta på onsdagen - dagen efter min födelsedag, jippie!

Om någon timme ska jag och Sofia till stan för att handla julklappar. Jag hoppas verkligen att jag hittar någonting till alla som jag planerar köpa till! Då slipper jag åtminstone oroa mig för att köpa sådana. 

Jag vill även ha tid att fira min födelsedag med vännerna, men det verkar vara fullt planerat varenda helg fram till jul nu. Det är Lucia, julbord, städning och kanske plugg på helgerna också! Vem vet? Helst skulle jag bara vilja ta det lugnt och njuta av den mysiga julstämningen tillsammans med Anna, thötnowsen. Jag skulle också vilja hitta på saker med vännerna.

Det ska bli så skönt när stressen är över efter jul!

/Markus med panik


RSS 2.0