Unplugged-låtar

Det händer som ni kanske vet att jag själv publicerar egna versioner av kända låtar som unplugged-versioner. Ibland kan jag tycka att unplugged-versioner är ganska tråkiga och saknar det där trycket. Det finns många som också är bra, men ett fåtal som jag tycker är riktigt bra. Radiokanalen Bandit brukar varje vecka publicera en unplugged-version av någon låt. Dessa brukar ofta hålla hög standard.

Här är några unplugged-låtar med originalartister som jag tycker är riktigt bra:


Scorpions - Hurricane 2001 (Rock You Like a Hurricane)


Nirvana - About A Girl


Bon Jovi - Bed of Roses


Oasis - Don't Look Back in Anger


Även om jag kanske ändå inte tycker att de är bättre än originalversionerna är de absolut värda att lyssna på emellanåt. Dessutom är de framförda live, vilket verkligen visar dessa artisters skicklighet!

Luta er tillbaka och njut av dessa medan ni väntar på nästa uppdatering av bloggen!

/Han som gillar akustiskt emellanåt

Vaknat på fel sida

Jag vet inte vad det är med mig idag. Känner mig bara trött och allmännt förbannad på det mesta. Tycker speciellt synd om Anna som får stå ut med mitt humör. Jag fick ta och anstränga mig i skolan idag också för att inte verka allt för grinig.

Jag kände mig lite grinig redan igår, har dock ingen bra förklaring till varför. Idag beror det nog på att jag sov väldigt dåligt i natt. Speciellt efter att mina kurskamrater hade ringt mig vid ganska precis klockan 12 och frågat om en annan kurskamrats nummer. *Suck*. Men jag antar att jag får skylla mig själv eftersom jag inte hängde med dem till puben igår. Nått straff ska man väl haför det...

Nu på eftermiddagen har jag hjälpt Anna med att skriva CV. Det är alltid lika svårt att vet hur man ska formulera sig i det personliga brevet. Man vet ju aldrig exakt hur den enskilda arbetsgivaren uppfattar det man skriver. Det är lite av ett lotteri.

Här är i alla fall en låt som man bara kan bli glad av:



Anna tipsade mig om den här låten för någon vecka sedan och nu är jag lite kär i den.

Ha det gött

/Den trötte och förbannade Markus

Jag borde nog...

...plugga istället för att sitta här, men jag känner att jag har varit lite för slapp med att skriva den sista tiden.

Idag har jag varit i plugget, suttit i datasalen och arbetat med en gruppuppgift som vi tillslut körde fast med. Fick höra senare att jag och Paula, kurskamraten som jag skriver med, inte är de enda som kört fast, utan det är fler grupper som inte riktigt har förstått sig på uppgiften. Det känns ofta som att lärarna klagar på oss att vi ska vara tydliga och noggranna med vad vi skriver, men de själva är allt för ofta diffusa och är inte heller direkt sparsamma med stavfel och annat när de skriver kurs-pm. Det är inte sällan som det är extremt rörigt och svårt att förstå sig på vad de egentligen är ute efter.

Idag fyller även Annas mamma år, grattis! Det blev en trevlig och god middag här hemma hos Anna. Nu känner jag att jag börjar bli sömnig, så jag borde nog ändå försöka öppna kurslitteraturen och kanske skumma igenom en del innan jag ska sova.

Natti natti!

/Den trötte studenten

Denna dag...

... Har jag roat mig med att läsa C. Wright Mills bok "Den sociologiska visionen". Jag har läst den en gång förut och tyckte då att det var den tråkigaste bok jag någonsin läst. Idag har jag faktiskt ändrat min uppfattning och tycker faktiskt att den är ganska underhållande. I alla fall vissa delar i den. Speciellt den delen då han totalsågar en annan sociolog och sammarfattar dennes bok som är ca 555 sidor till fyra stycken.

På eftermiddagen åkte jag och Anna in till stan för att träffa den andra Anna och den andra Marcus. Vi möttes i gallerian och gick in på Clas Ohlson en liten stund. Vi fann dock inte så mycket intressant där och gick sedan vidare till McDonald's vid Kungsträdgården.

På McDonald's försökte Marcus och de andra sätta sig vid ett bord (jag kom lite efter). Precis när de skulle sätta sig blev de bortkörda av en anställd som surt förklarade att han skulle städa just det området. Vi valde ett annat bord och började äta.

När vi nästan var klara kom den där McDonald's-anställda mannen till vårt bord och ryckte bort brickorna framför näsan på oss. Jag och min Anna hade kvar dricka på brickan och jag lyckades i sista sekund rädda drickan från att slängas av den mycket otrevliga herren. Vi blev dår rejält irriterade, speciellt Marcus som frågade den otrevlige herren varför han bara snodde brickorna framför näsan på oss, utan att fråga oss. Den otrevlige herren, som troligen var från indien eller något land i den regionen, svarade vresigt tillbaka att han inte förstod svenska och Marcus ställde då samma fråga på engelska. Vi fick bara ett vresigt svar på näst intill obegriplig engelska och Marcus förklarade att vi tänkte prata med hans chef, vilket vi också gjorde till sist!

Även McDonald's borde se till att deras personal är serviceinriktade. Visst, McDonlad's kanske inte klassas som det finaste yrket och kunderna kan vara ganska taskiga mot personalen. Men det är klart att kunderna blir irriterande om de anställda är otrevliga. Sådan höjer knappast McDonald's rykte. Samtidigt antar jag att idioter finns överallt, även de behöver ju jobb, men låt dem jobba där de inte har någon kontakt med kunderna tack!

Det var allt för mig idag... Tjingeling!

/En av de irriterade kunderna

Äntligen lite lugnare!

Usch! förra veckan var stressig. Till exempel satt jag och min arbetsgrupp från 09:00 till 19:00 i skolan med en examinationsuppgift i torsdags. Nu har jag två dagar som jag kan ta det lite lugnare under, men jag måste ju självklart läsa en del.

Recensionen av Death Magnetic har kommit upp nu, drygt en vecka sen. Bättre sent än aldrig. Detta berodde på att jag hade för mycket att göra plus att jag inte hade så bra tillgång till dator.

Nu ska jag återgå till pluggandet en stund tills Anna ringer och säger att hon har jobbat klart. Hon fick nämligen vikariat den här veckan på min mosters arbete; ett dagis i centrala Sollentuna. Jag hoppas och tror att det kommer att gå bra för henne där.

Medan ni väntar
på nästa inlägg känner jag för att vara lite givmild och dela med mig av en låt från Metallicas senaste album:

The Unforgiven III


Ha det gött!

/Plugghästen

Recension: Metallica - Death Magnetic

Metallica är nu tillbaka med ett nytt album. Sist de släppte ett nytt album var det albumet St. Anger för fem år sedan, ett album jag aldrig riktigt lärde mig att uppskatta. St. Anger var alldeles för tungt och skränigt för att jag ens skulle orka lyssna på ordentligt. De extremt tunga och snudd på skramliga trummorna i kombination med de tungt distade, och alltför nedstämda gitarrerna fick mig genast att längta tillbaka till de gamla klassiska Metallica-albumen från 80- och tidiga 90-talet.

Metallicas nya album, Death Magnetic, har faktiskt till stor del uppfyllt mina önskningar, åtminstone till stor del. Mina spontana reaktioner när jag började lyssna igenom albumet var det höga tempot och riff som frå mig att direkt associera till Metallica. Det jag däremot inte riktigt tycker mig känna igen är trummornas sound. Det är nog främst virveltrumman som känns aningen tunnare och "punkigare" än vad jag är van vid. Detta kan tänkas vara ett sätt att ta avstånd från de extremt tunga trummorna i St. Anger albumet. Jag kan också känna andra punkinfluenser då det förekommer som t.ex. melodislingor med oktaverade gitarrer likt de som ofta förekommer i modernare punk/poppunklåtar. Detta är dock kortare slingor som sedan övergår till riff i vanlig "metallicaanda".

Något som är bekant är också de wah-wah-solona som återkommer ständigt. Det är nästan allt för mycket av dessa solon och de påminner mig ständigt om solot i "Enter Sandman", som kan ses som en klassiker, från Metallicas svarta album som släpptes 1991. Jag tycker verkligen om wah-wah, men även fast det är riktigt bra solon blir det tyvärr lite för mycket av det goda.

Ljudkvalitén är tyvärr en besvikelse. Även om det känns moderniserat jämfört med de gamla klassikerna, kan man tycka att ljudet borde vara betydligt bättre än vad det är. Jag hade väntat mig ett tyngre och fylligare ljud med med mer "tryck" i. Det är svårt att säga om det beror på inspelningen i sig eller masteringen. Att det skulle bero på Metallicas instrumentala skicklighet har jag dock svårt att tro.

För att gå in lite mer på låtarna nu så vill jag lyfta fram några stycken. Första spåret på plattan, "That Was Just Life" känns energirikt fast med ett långt och aningen psykadeliskt intro som efter ett tag blir lite i stil med introt till "For Whom the Bell Tolls" från albumet "Ride the Lightning. Sedan kommer energikicken och de snabba rytmiska riffen och melodislingorna med två gittarrer som spelar varsin stämma. Nästa låt "The End of The Line" känns mäktig och tung precis som Metallica ska låta. Här kommer även ett aggressivt wah-wah solo.

Låt nummer fyra påminner lite om "One", "Welcome home (Sanitarium)". Jag tycker däremot inte om soundet på introt med den oktaverade gitarren. Efter Ca 50 sekunder börjar jag känna igen Metallica igen. Ca en minut senare blir det tyngre och de slänger på disten. Det blir även snygga melodislingor med stämmor och sedan ett rasande tempo med snabba riff.

"All Night Long", spår nummer 5 innehåller även den aggressiva wah-wah solon. Värd att lyssna på av om man diggar detta. Personligen tycker jag att det blir lite för mycket av det goda, speciellt när nästa låt "Cyanide" börjar med wah-wah även den. Däremot tycker jag om de tunga riffen i den låten och de partierna med endast bas och trummor känns extra tunga.

Jag tycker verkligen om låtarna "The Unforgiven" och "The Unforgiven II" från Metallicas tidigare album och hade därför väldigt höga förväntningar på låt sju, "The Unforgiven III". Låten börjar med ett långt pianointro som sedan går över i chorus-gitarrer. Det buds på en bra blandning av tunga distade och lugna stycken. Jag tycker verkligen om denna låt, men tycker dessvärre inte den är når samma klass med någon av sina förgångare.

Wah-wah solot i "The Judas Kiss" är mäktigt, det finns inte så mycket mer att nämna om låt nummer åtta på skivan. Nästa låt  "Suicide & Redemption" är riktigt tung. GIllar verkligen det tunga gunget och de fina melodierna i denna helt instrumentala låt. Dessvärre är ljudkvalitén lite bristfällig. Gillar däremot ljudet på den tunga distade kompgitarren, riktigt "crunchy" och härligt!" My Apocalyps" är sista låten på skivan och är nog lite väl skränig för min smak.

Avslutande vill jag sammanfatta denna recension. Det märks att Metallica har gått tillbaka till sina rötter. Dessvärre känns det nästan lite väl ansträngt. Det känns som de verkligen flirtar med sina gamla fans. Det känns som att Metallica vill ta ut endast det bästa av de gamla, men det blir lite för mycket av det gamla och därför känns det ansträngt. Death Magnetic blir aldrig en klassiker, men det är fortfarande ett bra album, trots dess dåliga ljudkvalité och känslan av överambition när det gäller att återskapa det gamla.

Death Magnetic är ett bra album, inget snack om saken. Metallica, ett av tidernas största metalband lever vidare och trots att de har fått kritik av många för detta album tror jag att de kan leva kvar länge.

/Metal-Maruks


Eh... TJA!

Jag vet att jag säger det ofta... men nu var det ett tag sedan jag skrev. Det kan förvisso bero på att jag har haft fullt upp den här veckan. Det är förvisso ingen bra ursäkt för att inte skriva, ett inlägg behöver ju itne vara så långt.

Det jag har insett är att om jag skulle ha skrivit inlägg den här veckan skulle dessa ha varit ganska pessimistiska. De hade troligen varit i stil med "Sitter med den här förbannade uppgiften och kommer ingen stans", eller "Vi som studerar sociologi C har börjat fundera på om det inte är läge för ett kollektivt självmord. Jag och min arbetsgrupp satt och diskuterade vilket som vore det mest smärtfria sättet samt det mest spektakulära att ta våra liv på." Jag vill ju hålla en positiv ton i den här bloggen. Därför har jag har haft funderingar på om jag inte skulle ta och starta "pessimistbloggen", där jag kan skriva ner alla pessimistiska tankar.

Vad är det då som jag har varit så upptagen med denna vecka? Kort sagt plugg, plugg och åter plugg. Den här veckan har varit en riktig mördarvecka. Nästa vecka väntas bli nästan lika hård. 

Jag har också engagerat mig i Annas jobbsökande, då hon har bestämt sig för att börja jobba. Om någon vet en ledig tjänst så är det bara att höra av sig!

I torsdags kväll träffade jag Linda och Mickis en stund. Jag hann dock inte göra så mycket mer än att gå bort till närmaste lekpark för att gunga.

Igår konfirmerades min käre bror, så det blev lite festligheter hemma hos mig. Det bjöd på mycket gott, smörgåstårta, kakor, bullar och chokladtårta. Efter fikat spelade jag brorsan och min kusin Monopol, vilket inte var någon höjdare för min del. Kan inte förstå varför jag skulle ha oturen att inte hamna på gatorna så att jag kunde investera i början. Att överleva på tre stationer plus elverket och vattenverket håller inte i längden. Den enda räddningen var att jag lyckades hamna på "fri parkering" där vi hade lagt en pott på ca 30 000. Dessa pengar förlorade jag tillslut ändå.

Inom kort kommer en recension av Metallicas senaste album. En låt jag redan kan rekommendera är "The
Unforgiven III" Lyssna gärna på den om ni har möjlighet.

Ha det!

/Upptagna Markus


Så, vad hände på kräftskivan...?

Jag trodde nästan att jag var full när jag på Rosersbergs station såg två superhjältar gå igenom spärrarna och ut på stationsplattformen vid halv sex-tiden igår kväll. Eftersom Marcus också var med kunde han intyga att det faktisk var två superhjältar vi såg. Detta skedde medan vi väntade på Sanny och hans flickvän. Det rörde sig antagligen om någon form av svensexa, eller så har folk helt enkelt inget bättre för sig på lördagskvällarna.

När Sanny till sist dök upp gick vi till kräftskivan. När vi kom dit fick jag höra att det hade blivit ett missförstånd när det gällde vem som skulle köpa bröd, så det visade sig att jag hade köpt i onödan. Missförståndet visade sig inte vara från min sida, utan fel vid kommunikationen mellan den personen som efterlyste brödet och den som sedan skulle kontakta mig. (Nämner inga namn).

Ganska snart
blev det dags för kräftor! Till dessa hör ju självklart snapsen och snapsvisorna jag så fint hade fixat. Dessvärre hade vi ingen riktig snaps, så vi fick nöja oss med "Schnapps" (vilket är något likörliknande på jag hittde i Magaluf). Jag kan nämna att denna "Schnapps" inte var någon större hit. Snapsvisorna fungerade däremot bra. Senare på kvällen blev det också dags för sällskapsspel, vilket jag, Marcus och Emma vann överlägset.

Kvällen kändes helt klart lyckad
, men hade säkert varit ännu roligare för min del om jag inte varit så trött och inte haft den där sprängande huvudvärken jag började känna av på vägen dit.

Tack för en trevlig skiva!

/Han med Schnappsen

Kräftskiva ikväll

Det är nästan pinsamt hur trög jag är på att uppdatera bloggen.

Det har väl inte hänt så mycket spännande den här veckan egentligen. Jag har pluggat, hängt en del på universitetet eftersom Anna går där. Jag har fått reda på att nästa vecka kommer att bli en riktig mördarvecka i skolan, men jag antar att det bara är att bita ihop, man går ju C-kursen nu.

Ikväll ska jag försöka att för tillfället glömma allt jobbigt genom att gå på kräftskiva hemma hos tvillingarna. Jag fick uppgiften att leta upp snapsvisor och skriva ut i häften, vilket jag har ägnat en liten stund åt idag. Visor som "Till spritbolaget" och "Vem kan ragla" finns med. Jag har också sett till att låtar som passar kräfttemat finns med också. "Kräftsupen går" och "Kräftruset" är två av dem.

Det blir säkert
en rolig kväll. Kräftor äter man ju bara någon gång om året och det är alltid kul att träffa vänner. Jag tycker däremot väldigt synd om dig, Anna! Väldigt otajmat med den där förkylningen. Jag hoppas verkligen att du frisknar till snart! Helst på en gång!

Jag får skriva lite senare om hur kräftskivan var!

Hare gött!

/Snapsvisefixaren

RSS 2.0