Härlig dag med Anna på Nationalmuseum

Nu börjar det kännas som vår! ÄNTLIGEN!

Idag hade jag och Anna ingen undervisning i skolan, så vi hade bestämt oss för att hitta på någonting bara hon och jag. Vi såg i tidningen någon gång i slutet av förra veckan att det skulle vara en intressant utställning på Nationalmuseum; Prerafaeliterna.

Vi tog därför sovmorgon för att sedan åka in till stan för att gå på presentationen av utställningen klockan 13:00. Det var härligt att gå till tågen och i stan idag. Solen sken och värmde på ryggen. Det kändes skönt att kunna ha tunnare kläder på sig idag. Anna tyckte att jag såg ut som en "kultursnobb", vilket jag kan hålla med om. Klädvalet var fullt medvetet.

Utställningen var jättebra och rekommenderas verkligen! Många tavlor var mycket vackert målade med extremt mycket detaljer och otroligt bra när det gäller ljus och färgsättning. Sällskapet kunde heller inte vara bättre!

På vägen hem kände jag att jag behövde mat i mig då jag inte hade ätit sedan frukosten. Eftersom min ämnesomsättning är extremt hög är det illa eftersom min energi avtar samtidigt som mitt humör sjunker. Efter att ha ätit en halv macka (delade med Anna), ett wienerbröd och en kopp kaffe kände jag mig betydligt piggare. I alla fall för en stund, var redigt hungrig igen redan när vi kom hem, knappt en timme senare.

Trots hungern har denna dag varit mer än lyckad! Jag menar en solig vårdag, en bra utställning och det bästa sällskapet man kan tänka sig kan det bli annat än bättre än bra?

Nu är det dags för mig att hoppa i sängs eftersom vi har föreläsning klockan 9 imorgon!

Tjingeling!

/Kultursnobben


Vad har hänt...?

...ja det kan man undra!

Senast jag uppdaterade var tydligen 18/1, så jag antar att det hänt saker sedan dess.

För att ge en kortfattad version kan jag meddela att jag numer studerar psykologi I på Stockholms Universietet tillsammans med Anna, vilket fungerar bra. Både jag och Anna klarade första delkursen, men Anna fick betydligt bättre resultat på tentan än mig. Känner mig lite besviken över att jag bara fick E (lägsta godkända betyget).

Jag och Anna H har haft födelsedagsfest tillsammans och det blev en lyckad kväll. Tack alla som närvarade! I söndags fyllde också min Anna år och blev därmed lika gammal och grå som mig! Grattis än en gång sötnos!

Jag har fått igång min bil, dock knasar tomgången fortfarande, trots att den ska ha åtgärdats på verkstaden. Det är inte lika kris som det har varit, men den ligger fortfarande ca 1000 r/min för högt. Nu verkar dessvärre fläktremmen sitta snett så att det tjuter om den när man gasar. Måste försöka att få det åtgärdat så snart som möjligt.

Musiken... ja hur äe det med den? Spelar gitarr emellanåt då jag har tid. Har påbörjat skrivandet av nya låtar, men de är bara på skiss-stadiet. Saknar att spela i band, blev väldigt inspirerad när jag kollade på en dokumentär om The Ramones här om dagen. Dessvärre vet jag inte om jag skulle ha tid att göra det.

För övrigt är det plugg, plugg och åter plugg.

Hare gött!

/Markus-san

RSS 2.0