Två av mina låtar tillgängliga!

Har nu lyckats lägga upp två av mina låtar till en sida (jamma.se) som man kan länka till. Har flera av mina på Allears, men har inte lyckats hitta ett bra sätt att länka dessa hittills. Förhoppningsvis kommer jag att kunna lägga upp fler av mina låtar vid ett senare tillfälle och då troligen på en annan sida eftersom jamma.se har begränsat uppladdningen av media till 5Mb. Detta betyder också att låtarna är av sämre kvalité, men tillräckligt god för att det ska låta ok.
Har valt två låtar med rätt olik genre. En punkinspirerad och en som kan klassas som svensk pop.


Lyssna gärna på låtarna och ge respons! (Gärna på hela låtarna, intro, vers, refräng, brygga, solo, outro osv. det är alltid bra att få respons på alla delar!)

En Längtan Bort
Small Decisions

Lathelg

Eftersom det var årets mest efterlängtade löningshelg var det självklart att man drog ut på krogen i fredags kväll. Efter att ha beställt i baren upptäcker man plötsligt att den musik som spelas består av exakt samma låtar som spelas i butiken där man jobbar! Även på krogen blir man torterad, men antar att det är de låtarna som gäller just nu. Sorgligt men sant. Var i början av kvällen ordentligt taggad, men efter ett par timmar började jag känna mig rejält trött. Resten av helgen har jag ägnat mig åt att sova,sova, äta, sova, en stund vid datorn, lite vid TV'n, sova, äta, sova, vilat lite spelat gitarr och sovit. Okej... kanske inte exakt så, men nått åt det hållet om man säger så. Med andra ord jag har haft en riktig lathelg. Faktiskt väldigt skönt. *gäsp* Snart måste jag sova igen.. vill ju vara pigg imorgon också när man ska till plugget. Avslutar med att låta Evert Taube sjunga byssan lull:




Natti natti

/Latmarkus

Trött

Jag har varit mycket trött de senaste dagarna. Beror troligen på att jag har haft lite svårt att gå och lägga mig, har helt enkelt varit en smula rastlös. Varför jag har varit rastlös förstår jag dock inte. Än så länge orkar jag spela gitarr och ett allvarligt tecken på övertrötthet är när jag inte orkar det. Så det kan inte vara sååå illa.
image7
Den här bilden hittade jag för några år sedan. Tycker den väl förmedlar hur kul man har när man spelar gitarr och rockar loss! (Eller utövar någon form av musik).

Nu börjar klockan bli mycket igen.. ska försöka komma i säng tidigt ikväll. Jag har förvisso ingen undervisning imorgon, men ska läsa en hel del kurslitteratur. Börjar dessutom bli sugen på att skriva en ny låt, det var någon dryg månad sedan sist, måste bara hitta någon bra inspirationskälla. Vem vet? kanske finns det inspiration att hämta i kurslitteraturen! :P

Godnatt folket!

/Den trötta spelmannen från Häggvik

Ingen logik med teknik

När jag nu sitter och skriver detta inlägg är mitt humör inte på topp. Jag brukar bli på detta humör när de viktiga tekniska prylarna börjar strejka. Självklart är det jag som får ta i tu med problemen, eftersom det är jag som är mest kunnig i mitt hushåll.

Idag är det tre huvudsakliga problem.
  1. Den nyformaterade datorn
  2. Min externa hårddiks
  3. (det kanse viktigaste) INTERNET!
Det första bekymret är väl i och för sig inte så allvarligt, det är mest att installera alla drivrutiner och program i burken. Den funkar bättre än någonsin nu. Tyvärr hade jag sparat en massa viktiga filer som jag ville ha kvar efter formateringen på min externa hårddisk, som jag idag upptäckte verkar ha kraschat.

Internet... ja, det har ju krånglat i ett halvår. Det har förvisso funkat hyfsat de senaste månaderna, men med lite korta avbrott då och då.
Idag var det stendött. Självklart ringer man den "otroligt kunniga" tekniska supporten. Den informationen man först fick var att de höll på att lägga om nånting, tydligen från PPP till DHCP (ursäka uttrycket, men verkligen CP). PPP känner jag ju åtminstone till, men vad fan är DHCP i denna mening? och hur ansluter man via det? Inget bra svar fick man. De sa att man skulle vänta till senare under dagen så skulle det troligen funka. Vet de verkligen vad de pratar om? Varför har man inte fått någon info om detta?

Självklart funkar det inte så jag ringer farbror support igen och får förslag på åtgärder jag redan har testat ett antal tusen gånger. Tillslut lyckades jag koppla bredbandsmodemet direkt till datorn och efter att ha ändrat lite inställningar så att internet gick igång. Okej... det funkar... men bara på denna dator. Nu verkar routern jävlas med mig. Har inte löst problemet än, men hoppas på att kunna göra det under kvällen. Annars så får man ringa den otroligt kompetenta supporten igen.

Förhoppningsvis får jag även igång min externa hårddisk, som innehåller viktiga filer, bl.a. musikinspelningar och viktiga dokument. Känns bara lagom surt... * Aja.. har i alla fall köpt ett antal nya plektrum idag, det är ju inte illa.

Pöss på er!

/Husets egna förvirrade datatekniker

Plektrum
image6

Julen städas undan

image5image7 image8

"Nu är glada julen slut, slut, slut.
Julegranen bäres (kastas) ut, ut, ut.
Men till nästa år igen
Kommer han vår gamle vän,
Ty det har han lovat."

- Sigrid Sköldberg-Pettersson


Ja nu var julen utslängd, visserligen en dag för didigt. Det känns lite tråkigt, har ju knapp hunnit känna att det har varit jul. Det kan ju ha berott på att man har gjort en massa roliga saker. Jag har ju knappt varit hemma och tagit det lugnt känns det som. Får hoppas att resten av året blir lika roligt som det har varit de senaste veckorna!

-Oj! Dags att plugga... inlämning på måndag!

Ha det gött folket!

Glädjerus eller panikångest?

Efter att idag ha suttit och pluggat i några timmar kände jag för att göra någonting annat en stund. Jag satte på lite random musik och började surfa runt lite på nätet. Plötslig började datorn spela låten DJ Mad Dog - Crime After Crime, som är en hardcoretechnolåt. Det är inte första gången jag hör låten, men börjar fundera på vad man egentligen känner när man hör den. Jag kan tycka att i vissa fall ger denna låt mig nått slags glädjerus (Wohow - Party!!!), och vid ett annat tillfälle kan det kännas som en slags panikångestattack med tjutande alarm, hjärtklappning och näst intill disharmoni (hjääälp!!!). Känner mig aningen förvirrad!

Lyssna gärna på låten som jag har länkat och skriv vad ni känner som kommentar! ;)

Dj Mad Dog - Crime After Crime

Musik som tortyrredskap

Denna dag har jag tillbringat på jobbet, något som jag inte planerat, utan jag fick ett samtal igår från min chef och vapendragare Fredrik att de behövde mig. Dagen tillbringades främst på lagret, där jag inte har jobbat så mycket hittills. Efter denna dag borde jag kunna söka jobb som sophämtare på Rang Sells! Med tanke på hur mycket sopor jag har släpat idag så tycker jag mig ha vissa meriter.

Något som börjar irritera mig och många andra på min arbetsplats är den musik som spelas i butiken jag jobbar i! Visst, det är en "bra blandning" av musik så att den ska passa alla. Vissa låtar är bra och vissa är betydligt sämre. Dessutom är några av låtarna på tyska och de flesta är anpassade för tyskarnas musiksmak.(Butiken tillhör en tysk kedja). Men det är inte de dåliga låtarna som irriterar mig utan att samma låtar spelas hela tiden, det är rena tortyren! Låtar som man i början tyckte var bra är nu helt förstörda för att man har tvingats lyssna på dem så mycket. Att låtarna också sätter sig på huvudet många timmar efter arbetsdagen är slut ser jag som en slags yrksskada.

Tyvärr måste just den skivan användas, eftersom det är restriktioner från ledningen. Samtliga butiker inom kedjan ska spela samma musik. Jag har mina teorier om varför. Kan väl snabbt nämna att jag tror att det handlar om utbetalning till STIM eller liknande samt en enhetlig företagskultur. Hur som helst längtar jag till den dagen vi får en ny skiva till butiken!

Imorgon ska jag tydligen också jobba... jag kanske ska ta med mig hörselskydd, men chefen vill nog kunna kommunicera. (Även kunderna om jag ska stå i kassan)

/Sopgubben

Karaoke + Nyår

Karaoke

Som jag nämnde i mitt förra inlägg skulle jag och Fredrik i lördags ställa upp i en karaokeduettävling. När vi kom dit upptäckte vi att vi var de enda tävlande, men deppade inte ihop för det. Vi sjöng en massa annat ändå. Våra vänner som var med fick oss dessutom att ställa upp på diverse oseriösa nummer, som en duett med Aquas Barbie Girl, Fredrik sjöng Dr Bombay - Calcutta, Lillbabs - Klas Göran och tillsammans med Fredrik sjöng jag också vårat tävligs bidrag Grease - Summer Nights. På YouTube finns filmbevis på det hela, som Marcus så flitigt spelat in och lagt upp.

Några av sångerna som sjöngs:

Calcutta
Summer Nights
Save Tonight
Claes-Göran
Barbie Girl

Nyår

Nyår firade jag hemma hos Fredrik tillsammans med en massa människor (närmare bestämt 11st var vi om jag minns rätt). Vi roade oss främst med att snacka strunt och sjunga Sing Star. Vi tolvslaget gick vi ut, kollade på fyrverkerierna och drack Champange. (Precis som det ska vara). Det var en trevlig kväll/natt och en god start på det nya året!

GOTT NYTT ÅR ! ! !

RSS 2.0