Bob Bryar

Låten Welcome to the Black Parade med My Chemical Romance, har jag ända sedan jag hörde den första gången, troligen någon gång 2007, varit mycket förtjust i. Framförallt gillar jag det mäktiga introt, där trummorna spelar en stor roll. Och jag tror att det är just på grund av trummorna som jag gillar låten så pass mycket. De lyfter hela låten.

Jag har många gånger suttit och lyssnat på låten och endast fokuserat på trummorna. Därför blev jag väldigt glad när jag för några månader sedan hittade dentta videoklipp på YouTube. Utöver den intressanta intervjun med Bob Bryar, trummisen i My Chemical Romance, spelar han även hela låten Welcome to the Black Parade solo på trummor. Detta ger den som tittar på filmen får dels beskåda hur otroligt skicklig Bob Bryar är på trummor, samt även en bild över vilken betydelse trummorna har för låten.

Intervju med Bob Bryar + Solo


Welcome to the Black Parade


Rocka på!

/Han som knappt kan trumma på knäna

Lack of inspiration

Nu är det snart ett år sedan jag skrev en låt senast och det känns som att det börjar bli dags igen. Problemet är som alltid för mig brist på inspiration. Jag tenderar ofta att skriva när någonting oroar mig, känner mig nere o.s.v. Detta har resulterat i att mina låtar i de allra flesta fall har en dyster handling eller innehåller bitar som är sorgsna. Jag verkar vara förtjust i att skriva i moll, men det kanske bara är mitt sätt att skriva musik på. I de fallen där texten är lycklig har musiken fortfarande en mer "mollig" klang. Det gör att det skapas en viss mystik i låten. Den effekten är förvissso snygg ibland, men trots detta strävar jag oftast att undvika denna effekt, dock lyckas jag sällan med det.

Hur som helst. Jag vet inte vad jag vill skriva om och jag skriver aldrig en sång som inte handlar om någonting. Texten måste betyda någonting och inte bara bestå av en massa meningslösa ord. Jag har en massa material hemma som är påbörjat men långt ifrån avslutat. Dock känner jag inte för att fortsätta med det, utan skriva något helt nytt. Därför är jag tacksam att få tips på ämnen att skriva om!

/Han med skrivblockering

VA!? Har han uppdaterat?

Tänka sig! Det har han!

Mycket har hänt sedan sist.
Jag har firat valborg, jag är klar med psykologikursen, Piratpartiet kom med i EU-parlamentet, Michael Jackson är död, Anna har varit i Istanbul på sommarkurs, jag och Anna har firat ett år tillsammans, jag har firat midsommar (x 2), jag har också gått en sommarkurs vid namn Ljud och rörlig bild på Södertörns högskola samt varit ut på krogen med Marcus och Sofia. Jag vill även understryka att detta endast är ett litet urval av nämnvärda saker som har hänt.

Okej. Nu har jag rabblat upp en massa saker som HAR hänt, vad som inte hänt är att jag inte har uppdaterat denna blogg. Trots att det har sett mörkt ut för bloggen har jag inga planer på att lägga ner den. Det finns en massa dumma ursäkter till varför, men de tänker jag inte rabbla upp nu. Istället vill jag berätta om sommarkursen jag har läst.

Kursen heter som tidigare nämnts Ljud och rörlig bild 7,5hp och har varit mycket lärorik. Jag har tidigare ägnat mig mycket åt ljudinspelning, men nu lades en ytterligare dimension till: Bilden.

Att filma har jag alltid tyckt varit roligt, men jag har sällan haft möjlighet till att roa mig med det då jag inte äger någon (modern) videokamera. Detta intresse har stimulerats under kursens gång då vi dels fick filma en kort övningsfilm på två minuter och sedan en längre informationsfilm på fem minuter, som också blev vårat slutprojekt. Under kursen fick vi även lära oss redigering, dramaturgi, ljussättning, ljudteknik och mycket mer. Rena lekstugan enligt min mening.

Även om  jag tyckte att kursen var riktigt kul, är musiken fortfarande mitt  huvudintresse. Men det kanske inte vore helt fel med att varva med lite filminspelning ibland ;).

Mitt filmteams slutprojektet finns upplagt på YouTube.com (kan ses i HD):


Fler filmer av andra team från kursen (och andra kurser på Södertörn) finns under www.youtube.com/user/medieteknik.

Hare gött!

/Kameramannen

RSS 2.0