Det där "testet"

Jag har upptäckt att min käre vän Marcus hade gjort ett test på sin blogg där han på sista frågan önskade att jag skulle göra samma test. Så varför inte glädja sina vänner med att göra detta:

1. Ett namn jag lyssnar till:
Gräddnos.
2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Jag äger dig på gura.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Att jag har tappat min sångröst, borde verkligen ta sånglektioner.
4. Detta är jag rädd för:
Ensamhet
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Anna, mat och gitarren. 
6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Tortera någon, leva utan musiken, sätta på Christer Sjögren
7. Detta tycker jag om att göra:
Klia guran, vara med vänner och flickvännen. Att röja loss på scenen ger mig den skönaste adrenalinkicken jag kan få!
8. Detta vill jag göra just nu:
Bli klar med dessa h*lv*t*s frågor
9. Bästa känslan:
Kärlek
10. Värsta känslan:
Ensamhet
11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har:
Thöt, trevlig och alldeles, alldeles underbar
12. Är du kär just nu:
Sannerligen
13. Jag vill gifta mig:
Nån gång... typ
14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Bli rockstjärna, pröva på tyngdlöshet och bli invald i "The Rock n' Roll Hall of Fame"
15. Min käraste ägodel:
Eagle Soul Buddy III Radioactive Yellow
16. Något jag vill ha i present:
Anna i en stor gräddtårta.
17. Detta har jag på mig just nu:
Har på mig?
18. Favoritkläder:
Jeans, skjorta och Converse
19. Favoritdjur:
Räv
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Rock, punk, alternative rock, Indie, metal, blues, pop, folkmusik, oldies, country, progg, klassiskt, trance och julmusik.
21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället:
Barry Mann - Who Put the Bomp
Nationalteatern - Sent En Lördag Kväll
Ramones - I Wanna Be Sedated
22. Skola - tråkigaste/roligaste ämne:
Roligast: Uppsats
Tråkigast: Olika metoder
23. Stjärntecken:
Skytt
24. En bok jag gillar:
Det sociala landskapet av Göran Ahrne mfl.
25. En film jag gillar:
Lejonkungen
26. TV-program jag gillar:
Prison Break, Heroes, Sex And The City (tydligen), dokumentärer och samhällsskildrande program och program med fokus på musik.
27. Favoritdoft:
Kaprifol.
28. Detta äter jag gärna:
Mammas pannkakor.
29. Dricker helst:
Coca-cola, Öl, Smirnoff Ice, Annas limevatten, farmors flädersaft.
30. Favoritgodis:
Anna
31. Hit vill jag åka på semester:
Indien, Aruba, Venedig, London, Paris, USA, Amazonas, Peru, Köpenhamn... listan kan göras lång.
32. Färg på mina ögon:
Leende guld... vänta nu! ...blåa ögon
33. Min längd:
Jag är 174 cm.
34. Jag tror på:
Rockguden
35. Jag spelar:
Gitarr, elgitarr, elbas, munspel, gurka, hackar mig fram på trummor och lite keyboard. Jag kan säkert fler, men kommer inte på det just nu.
36. Person jag beundrar:
Joe Satriani
37. Så här bor jag:
Har visst bosatt mig hemma hos flickvännen till stor del.
38. Antal döda krukväxter i hemmet:
0 döda, 0 levande
39. Det här tänder mig:
Eld?
40. Det här gör mig avtänd:
Annas fantasifulla historier om en viss dansbandssångare i en intim scen med mig.
41. Favoritfärg:
Blå
42. Favoritcitat:
"Music is the eye of the ear" - Thomas Draxe
43. En hemlighet jag vet:
De hemligheter jag känner till.
44. Bästa present jag fått:
Min akustiska stålsträngade gitarr, I love it!
45. Senast köpta skiva:
Köpte Pocahontas på DVD-skiva till Anna förra veckan. 
46. Det jag är mest nöjd med mitt utseende är:
Min högra lilltå.
47. Det jag är minst nöjd med mitt utseende är:
Den vänstra.
48. Udda förmåga/egenskap
Att jag så fort jag ser en gitarr måste jag springa fram och åtminstone kolla vad det är för märke och modell, men helst också klia den lite.
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
eh... ROCKA såklart!
50. Två personer jag vill ska göra detta test.
Min bästa vän Sofia och Carl Bildt

/Gräddnos


Så var det...

...fredag.

Det känns ganska skönt att ha klarat av kurssökandet nu. Känner dock att jag skulle vilja ha mer koll på att alla mina meriter finns på studera.nu. Eftersom jag anmälde mig sista dagen fick jag ingen PIN-kod så jag kan kolla upp det, men jag räknar med att åtminstone betygen finns där.

Jag har nu sökt Psykologi I på stockholm i första hand och hoppas verkligen att jag kommer in där, eftersom min söta Anna också har sökt den kursen och med största sannolikhet kommer in. Annars kan jag alltid komma in på Stadsvetenskap A på Södertörn, eftersom jag har anmält mig till den via programmet jag läser och har därför förtur.

Det är tur att jag slapp åka till plugget idag. Jag känner mig fruktansvärt trött och seg. På förmiddagen kände jag mig ungefär som om jag skulle vara bakis. Sov förvisso inte så mycket i natt, vilket kan förklara saken. Istället för plugget har jag spenderat dagen hemma hos mig och på Stinsen med Anna. Vi åkte sedan till Märsta för att fika med Linda, Mickis och Malin. 

Nu sitter jag i min ensamhet och lyssnar på musik, och bloggar förstås. Detta medan jag väntar på att Anna ska komma hem eftersom hon är iväg och handlar med sin far. 

Jag har ju som sagt varit trött idag, vilket kan förklaras av vilken tid jag vaknat de senaste dagarna. Vaknar gör jag ju också av mitt mobilalarm. Som väckningssignal har jag valt en låt som många kanske känner igen från en viss Nike-reklam, eller från dataspelet Need for Speed Carbon. Nu vill jag vara så snäll så att jag delar med mig av min härliga väckningssignal (dock i live-version) så ni kanske får ett hum om hur jag känner mig när jag vaknar.

Eagles of Death Metal - Don't speak (I Came to Make a Bang)


Enjoy!

/Sjusovaren

"Tiden rusar på..."

"... och jag vet vart jag vill gå - till en plats där några ord är döda - orden: oro stress och möda"

Citatet är taget ur min egen låt, En Längtan Bort. Och visst är det sant! Tiden rusar på. Det är redan mitten av oktober, löven är färgade i höstens alla färger och börjar sakta men säkert falla till marken. När man tänker efter har man hunnit med en massa sedan man började skolan igen i slutet av augusti och det har varit en hel del stress, inte minst de första veckorna.

När det gäller skolarbete så känns det som det börjar lätta upp en del, trots att jag har ett grupparbete, en tenta och planering inför C-uppsatsen att tänka på. Nu är det istället valet av vad man ska läsa nästa termin som börjar tränga sig på och skapar en viss beslutsångest. Samtidigt som detta har jag och Anna börjat fundera på om vi skulle ta och resa bort, kanske en långresa till Indien. När vi funderar vidare på detta har vi för tillfället inte ekonomin eller tiden för att kunna genomföra det just nu. Detta leder till diskussionen när det egentligen är genomförbart.

Jag läser nu C-kursen
i sociologi, efter den har jag bara ett år kvar av mina planerade studier. Jag har även möjlighet att ta studieuppehåll under flera terminer om jag så skulle vilja, så tiden har jag efter denna C-kurs. Anna däremot känner att det nya meritpoängsystemet ställer till det. Eftersom meritpoängsystemet bygger på att man får extrapoäng för vissa gymnasiekurser när man söker in till högskolan, kan det sänka hennes snittpoäng och hon kanske inte kommer in på de kurser hon vill trots att hon har riktigt bra betyg. P.g.a. detta vill hon börja plugga så snart som möjligt, innan dessa meritpoäng införs.

Ja det finns en hel del att tänka på. Något som jag däremot knappt tänker på är ekonomikrisen i världen. Det känns som att media skrämmer upp folk i onödan, vilket bara förvärrar det hela. Ta det lugnt människor! Panik löser ingenting!

Nej nu får jag ta och sluta skriva... och kanske börja tänka ut någon slags plan.

Hare gött!

/Grubblaren som tycker att Anna är sötast

PS Markus är sötare! /Anna

Recension: Oasis - Dig Out Your Soul

Oasis skulle jag nog placera på en lista med mina fem favoritband. Jag har väntat tålmodigt på detta album och haft höga förväntingar. Dessvärre tycker jag att denna platta överlag känns ganska tråkig. Soundet är sig likt, d.v.s. väldigt mycket Beatles-inspirerat, och denna platta verkar även ha en hel del psykadeliska inslag. Att det blir tråkigt beror till stor del på avsaknaden av kaxighet som brukar vara något utmärkande för Oasis.

Oasis var olagbara på 90-talet, men efter att ha hört detta album känns deras musik ganska död. Det finns några enstaka låtar på plattan som är helt OK, men inte alls i klass med t.ex. Wonderwall och andra megahits från förra decenniet. Bag It Up är nog den låt på plattan som känns mest som Oasis brukar.

Det finns säkert många fans som tycker om detta album, dessvärre är inte jag en av dem. Jag kommer absolut fortsätta lyssna på Oasis, men håller mig nog till de gamla låtarna.

Bag It Up


Dig It Out får ett svagt godkänt av mig
, jag vet att bröderna Gallagher är enormt bra låtskrivare och jag hoppas verkligen att de levererar bättre musik nästa gång.

/Det besvikna Oasisfanet

Dagen med 10 ord

Tidigt

Stressigt

Skolan

Plugga

Studievägledning

Lättnad

Hem

Softa

Blogga

Sova?


Snart måndag

Det är inte ens två timmar kvar av denna söndag och därmed börjar en ny vecka. Jag har i alla fall tagit det väldigt lugnt denna helg. Om jag ska vara ärlig har jag mest legat här hemma hos Anna och kollat på Sex and the city. Det är hemskt att säga det, men den serien är rätt ok. Måste dock hävda att jag aldrig skulle sitt och titta på det ensam, sällskapet har en stor betydelse i detta fall.

Samma sak gäller den film jag och Anna gick och såg i tisdags, nämligen "En förlorad värld". Det var en film som jag normalt skulle kalla extremt tråkig och aldrig sätta mig frivilligt i min ensamhet och titta på. Av någon anledning blev jag ändå väldigt gripen av detta "sega" drama  som handlar om mellankrigstidens england och krock mellan olika samhällsklasser. Att vi såg filmen på bio gjorde säkert mycket eftersom filmen bjöd på många fina miljöskildningar. Sällskapet hade säkert sin betydelse i detta fall också.

Imorgon blir det mer kvantmetoder i plugget, men innan dess blir det till att hjälpa Anna att söka ännu fler jobb.

Hare gött!

/Hansomplötsligverkarhablivitinsattisexandthecityochsegadraman

Sent

Sitter och väntar på att det ska bli ledigt i badrummet så jag kan borsta tänderna, för att sedan lägga sig brevid den otroligt söta Anna som redan ligger i sängen och sover. Jag förstår att Anna är trött efter att ha jobbat länge idag. Själv känner jag mig relativt pigg för tillfället, men det växlar lite mellan trötthet och klarvakenhet, och har gjort det under hela dagen.

(går)Dagen ja... hur har den varit? Den började med lite sovmorgon hemma hos mig. Körde hem en del grejor till Anna eftersom vi ska sova hos henne nu i natt. Därefter åkte jag hem till mig för att sedan ta tåget in till Södertörn där jag skulle på seminarium/datalab.

I skolan fick vi hålla på med kära gamla SPSS, fast en nyare version än den vi använde i våras. Det gick förvånansvärt bra ändå idag. (Vilket kan ha berott på att det mest var repetition). Det känns ändå skönt eftersom kvantmetod, d.v.s. statistik är något som jag har oroat mig för mest den här terminen. Som det ser ut nu verkar det inte vara så farligt, men det blir säkert värre.

Nu tänkte jag avsluta med lite passande 50-talsmusik



The Spaniels - Goodnight Sweetheart


Good night sweethearts!

/SPSS-experten

RSS 2.0