Äntligen!

Äntligen var vi klara med vår B-uppsats. Det känns mycket bra! Nu är det bara att be och hoppas på att man inte gjort några stora tabbar. Skulle referenserna vara fel på något enstaka ställe kan man få ett rent h*lvete! Och det innefattar både underkänt, anmälan till diciplinsnämnden och egentligen också en risk för stämning.

Men nu ska jag inte oroa mig. Imorgon blir en rolig dag! Då tar nämligen märstafolket studenten, så det blir till att åka dit och möta dem utanför skolan vid utspringet och sedan hemma hos Anna för att fira henne och Marcus. På kvällen sedan blir det fest på KC!

Känns nästan hemskt att det har gått två år sedan man själv tog studenten, men, men... så länge man får vara med och festa när andra tar studenten så är det ju lugnt :P

Hare götteligött!

/B-uppsatsförfattaren

Allt möjligt

Det var några dagar sedan jag skrev... (igen) Jag som hade tänkt börja skriva lite oftare, men så verkar det inte ha blivit.
Vad har hänt sen sist?

Mycket kortfattat:

Lördag: Brännboll i Märsta och ESC hemma hos Linda.

Söndag: Städa, köpa morsdagpresent, fotboll på kvällen.

Måndag: Plugg, gitarrspelande och filmtittande med bästis Sofia på kvällen.

Idag: Plugg och shopping med Sofia på kvällen.

Okej, okej.. nått mer måste jag väl ha att säga...
Ja visst ja... Sveriges flopp i ESC. Men vad ska jag nämna om detta?
Som Nationalteatern - Doin' the omoralisk Schlagerfestival? Hmm.. kanske ligger nånting i att Eurovision är omoralsik och då kanske inte bara som Nationalteatern menar, d.v.s. att man bortser från allt elände i världen och att allt är en enda show med glitter och glamour. Idag kan man ju förvisso rösta och samtidigt skänka en slant tillvälgörenhet i den svenska uttagningen. Hur som helst, på vilket sätt menar jag att det är omoralisk med ESC?
Enkelt - fel låt vinner! :P Men också att det till stor del verkar vara mer fokus på personens utseende (då både ren skönhet eller utstyrsel/maskeraddräkt). Det är en "song" contest. Det är altså låten som borde stå i centrum, vilket jag vill mena att det inte riktigt stämmer idag. Kalla det istället Eurovision beauty/best costume contest.

Jaja, nog med sarkasm.

Men jag vill ändå ta och avsluta med lite gammal progg:

Nationalteatern - Doin' the omoralisk schlagerfestival

//Den stora kritikern

Kvällsfotboll och ESC

Idag var till en början en mycket trög dag. Sov länge och när jag väl vaknade så hade jag ingen större lust att göra så mycket. Tillslut tvingade jag mig ändå till att skriva lite på uppsatsen och producerade faktiskt en del. På eftermiddagen kom kusinen på besök. Vi snackade ihop oss om att samla ett gäng för att lira fotboll senare på kvällen och så blev det också.

Kände att det faktiskt var ganska nyttigt att röra lite på sig på kvällen och det är någonting man borde göra oftare. Speciellt efter att ha mest suttit framför dumburken hela dagen. Det märks också att jag börjar få min energi tillbaka, även fast jag inte är fullt pigg. Jag har ju som bekant varit väldigt trött en tid nu. Får hoppas att tröttheten inte kommer tillbaka så att man kan vara sig själv igen!

Såg precis slutet av semifinalen i ESC. Grattis till finalplatsen Perelli! Se till att ta hem förstaplatsen på lördag, så vi kan visa Sveriges styrka när det gäller musik och artister! Men vem vet, vår kära Charlotte Perelli kanske ska sätta på sig pirat-, eller kalkondräkt hon också. Eller varför inte klä ut sig till vandrande pinne? Det skulle kanske gå hem, med tanke på hur vissa länder verkar rösta. Det har ju varit en del skriverier i media om hur smal hon har blivit, så vandrande pinne vore kanske inte fel? Nä... nu är jag elak. Vi tycker om dig som du är... eller nått... :P

Hur som helst. Gör Charlotte Perelli ett lika bra framförande på lördag har hon säkert goda chanser. Dessvärre verkar det ha varit en trend, speciellt efter Lordis seger, att rösta på de mest udda och konstiga bidragen. Tänker framförallt på Verka Serduchka från Ukraina som kom på andra plats förra året.

Hjälp till att försvara kvalitén i ESC, skriv egna låtar som är BRA till nästa år och skicka in i höst! Kvalitén i den Svenska uttagningen kan också behöva en viss kvalitetshöjning.

Visst kan sådana här låtar vara underhållande, men de hör inte hemma i ESC:


/Fotbollsproffset a.k.a. musiknörden

Spelmannen gör det igen

Musiken gör mig glad och därför tar jag inte allt för sällan fram min akustiska gitarr och river av någon låt emellanåt, när man sitter med en massa plugg framför sig. Om jag mot förmodan skulle ha tid händer det också att jag spelar in en egenarrangerad unpluggedversion av någon låt. Idag kände jag att jag hade den tiden och denna gång blev det Santanas och Rob Thomas hit från 1999: Smooth.

Om jag är riktigt ambitiös lägger jag också upp låten på youtube och länkar till min blogg. Även detta har genomförts. (Eller rättare sagt ska verkställas så fort jag är klar med detta inlägg)

Här är den då! Spelmannen från Häggviks version av "Smooth":



Enjoy! Jag önskar dock att jag kunde vara lite mera produktiv och initiativrik när det gällde andra saker, men, men, nu blev det detta.

Häv ö najs däj!

/Santana den yngre

RIX FM-festivalen

Kom precis hem från RIX FM-festivalen i Kungsträdgården. Under kvällen har flera kända artister uppträtt, bl.a. BWO, Kate Ryan, Måns Zelmerlöw, Jason Mraz, Patrik Isaksson och många fler. Dessvärre var det mycket skrikande fjortisar, det var kallt, plus att jag inte var på toppenhumör.

Har faktiskt kännt att jag under en längre tid har varit aningen nere emellanåt och har framförallt varit trött samt att jag har haft olust till att ta initiativ till saker och ting. Det är mycket som jag borde göra och skulle vilja göra som jag inte orkar ta itu med. Detta förstärker också det hela eftersom jag får dåligt samvete för det sakerna jag inte har gjort någonting åt. Nu ska ni inte tro att jag är jättedeprimerad, det är jag inte. Jag är naturligt glad emellanåt också. Det sorgliga är att jag inte vet vad det är som tynger mig. Eller kanske ändå, innerst inne, att jag vet.

Hur som helst är jag ändå glad att jag hängde med till festivalen idag. Hade jag inte gjort det hade jag väl suttit hemma och rullat tummarna, för att sedan få dåligt samvete för att jag inte har gjort någoninting. Bra initiativ Fredde! ;)

Imorgon kommer jag säkert att vara på bättre humör och ångra att jag skrev detta. Men det ät faktiskt så här jag känner alltför ofta och vill ändå "skriva av mig" lite nu, medan jag är i rätt "mood" för det.

Simma lugnt!

/Jaget som flugit in i en ond cirkel

Dagens pucko

Jag och min käre bror brukar ibland utse varandra eller någon i vår närhet till "dagen pucko". Under dagen har vi möjlighet att nominera klantiga personer till denna "ära". På kvällen utses sedan den personen som klantat sig värst till titeln "dagens pucko". Jag klan också tillägga att vi varje år också utser någon som gjort något riktigt grovt till titeln "årets pucko". (Även "dagens sämsta skämt" förekommer att vi på samma sätt utser någon till också)

När jag i eftermiddags tog tåget hem från plugget gjorde tomtarna på SL en riktig tavla. När tåget lämnade Karlbergs station fortsatte tåget i riktning mot Sundbyberg, istället för att fortsätta mot Sollentuna och Märsta.
Det dröjde dock inte länge förns lokföraren upptäckte problemet och tåget stannade.
Jag kan därför meddela att den på SL som bär ansvaret för denna miss har blivit tilldelad titeln "dagens pucko". Den personen är i nuläget även en god kandidat till titeln "årets pucko".

Hur har min dag varit annars då?
Den har flytit på. Vi har kommit en bra bit på vår uppsats, men har dock fått ICA-reklamerna på hjärnan. (Vi undersöker förekomsten av könsroller i ICA-reklamfilmerna).
Annars har det inte hänt så mycket.

Ha D!

/ICA-studenten

Nu har det hänt en del...

...sedan sist jag skrev.

Jag kan börja med att ämna att jag är mitt inne i skrivandet av B-uppsatsen. Tillsammans med en kurskamrat skriver jag en uppsats om förekomsten av könsroller i ICA-reklamerna. Vi vill se om könsrollerna syns tydligt, om de är stereotypiska eller omvända, samt om något av könen är överlägset. Vi fick mycket positiv respons under vår handledning i torsdags, vilket känns mycket bra.

I fredags köpte jag en ny dator efter ca ett halvår av spekulationer. ÄNTLIGEN!
Hittills känner jag mig rätt nöjd med mitt köp, även om det sved i plånboken. Blev "tvungen" att köpa en ny skärm också. Hela datorköpet är en lååång historia och går att läsa om på Marcus blogg azez.blogg.se
(I alla fall hans version).

I fredags kväll blev jag också tillfrågad om jag ville vara med på en film som Anna skulle göra som skolarbete. Detta försökte vi tappert spela in idag. Efter att jag åkt till Märsta och träffat Anna, Anna, Marcus och Milena var det dags att försöka spela in. Men det uppstod ett litet problem med kameran. Vi förstor helt enkelt inte hur den fungerade efterom det var en kamera lånad från deras skola. Efter en lååååång stund lyckades vi tillslut få igång den, men då hade en stor del av batteriet gått åt. Efter ha filmat en lyckads scen skulle vi filma i bibioteket i Märsta. När vi tillslut kom fram dit, visade det sig att det var stängt. Det blev då till att traska hem till Anna för att spela in scener hemma hos henne. Därefter bestämde vi oss för att åka in till stan för att äta lite och filma där. Eftersom vi ändå var inne i stan tänkte se efter om stadsbiblioteket var öppet, vilket det inte var. Vi började då filma lite där utanför, men då tog kamerans batteri slut. Kul hade vi när vi höll på, men det känns lite som bortslösad tid då vi inte kunde göra någon scen då jag skulle vara med. Varmt var det också.. och de kläderna jag hade var väldigt varma. Hade dock ett vitt linne under skjortan som jag hade på mig, men försökte undvika att gå i bara det eftersom det kändes lite väl wannabe spännis :P

Idag firade vi min morfar som fyller 85 år, GRATTIS!
Det blev ett riktigt pensionärsparty, men det var i alla fall trevligt att umgås med kusinerna.

Nä nu ska jag läsa på lite teori inför B-uppsatsen.

Hare gött!

/Skådespelaren

Dataterroristen slår till igen

Jag har haft mycket bus för mig med datorerna här hemma. Tidigare har jag ägnat mig åt att skapa falksa felmeddelanden, radiostyrt datorer i hemmanätverket med mera. Här om dagen tipsade min käre bror mig om ett videoklipp på YouTube, som visar hur man skapar ett Trojanvirus på 3 minuter. Okej, det är inget riktigt virus, men för en vanlig person skulle det klart se ut som om datorn har blivit utsatt för ett angrepp.
Tänkt dig att du klickar på en ikon och det därefter kommer upp ett meddelande där det står att datorn kommer att stängas av inom X antal sekunder, samt att datorn har blivit utsatt för ett virus, vem skulle inte bli rädd? Det var inte svårt att blåsa mina föräldrar i alla fall.

Buset är väldigt enkelt och helt ofarligt. Det bygger på att du skapar en genväg till shutdown.exe, d.v.s. den filen som används när du stänger av datorn med Widnows.

Följ instruktionerna i videon:



För er som inte förstod er på den pedagogiska videon kan jag ge lite kortfattade instruktioner:
Skapa en genväg genom att högerklicka och välj [Nytt][Genväg]
Skriv i rutan som kommer upp: shutdown -s -t ANTALET SEKUNDER -c "MEDDELANDETEXT"
ex:
shutdown -s -t 15 -c "Trojan Virus Activated"
Du kan sedan byta namn på genvägen du skapat till t.ex. "Internet Explorer" eller dylikt för att ge en illusion av att det en genvägen till Explorer. Ändra sedan ikonen till explorer-ikonen, eller vad du nu vill att det ska se ut som.

När du klickar på den skapade genvägen kommer ett meddelande upp med bl.a. den meddelandetext du valt och datorn stängs av efter att den tid du angett tickat ut.

En sak jag borde tillägga är att meddelanderutan inte alltid vill hoppa upp, om detta inte sker finns det ändå en risk att datorn stängs av efter antalet sekunder du ställt in den för.

Skulle du vilja stoppa avstägningsprocessen kan du genom att gå in i "kör" i startmenyn och skriva "shutdown -a" , då avslutas processen och du kan fortsätta använda datorn. Detta måste dock ske innan tiden tickat ut.

Sånt här kan vara lite kul att roa sig med, om man av någon underlig anledning tröttnat på att plinka på guran eller något. Ett lite "kreativt" tidsfördriv helt enkelt.

Nä nu ska jag ta och stänga av burken och sova. (kanske tar och använder min nyskapade genväg till shutdown.exe när jag stänger av) ;)

Natti natti

//Husets fruktade "hacker"

Valborg

Igår var det valborg, vilket betydde fest i Märsta för min del. Men innan jag kunde gå på fest var jag tvungen att prestera i skolan. Gruppuppsatsen skulle då presenteras och min grupp skulle opponera på en annan uppsats. Detta gick bra! Dock blev det stressigt hem, eftersom det drog över på tiden i skolan, plus att jag var tvungen att uträtta vissa ärenden på vägen hem. När jag tillslut kom hem hade jag 30 minuter på mig att duscha, byta om och packa allt som skulle med till festan. (vilket var en hel del).

Väl framme i Märsta, hemma hos Mickis började vi förbereda grillningen. Efter att Marcus tagit kommandot över grillen lyckades vi tillslut grilla köttet och ordentligt. Smakade mycket bra! Vi som var på festen var: Jag, Linda, Marcus, Mickis, Malin Tanzila, Samina, Milena, Viktoria, Linéa, Fredrik och Madde. Hoppas jag inte har glömt nämna någon. Borde kanske inte gå in på alla detaljer om väd som hände där, men kul hade vi hur som helst.

Seeent lämnade jag, Fredrik, Madde och Linéa festen för att ta bussen till Märsta station. Väl där sa jag och Linéa hej då till Madde och Fredrik och väntade på nattbussen. När vi satt och väntade stötte vi på två lustiga figurer som vi snackade en massa skit med. Tillslut kom nattbussen och vi klev på. I Rosersberg klev Linéa av, så jag blev ensam med de två filurerna vi mötte vid busshållplatsen och en massa andra lustiga typer på bussen. Men när folk är lite runda under dojorna går det alltid att föra roliga diskussioner om det ena och det andra med dem. Så det roade jag mig resten av vägen hem.

Idag är det 1 Maj, men demonstrera är nog ingenting för mig. Roade mig med att irritera mina föräldrar genom att sjunga och spela internationalen med kazooflöjt och gitarr dock :P. Det får räcka för min del!

//Partykungen

RSS 2.0